Wie ben ik

Mijn naam is Daniel, woonachtig in omgeving Utrecht, eigenaar van een bouvier x rottweiler reu.

 

Tussen 2009 en 2015 ben ik werkzaam geweest als vrijwilliger op 2 honden scholen. Hier heb ik zelf ook getraind in gevorderde gehoorzaamheid en KNPV.

In 2016 ben ik gestart aan de opleiding kynologisch gedragstherapeut bij Aeres Barneveld.

 

Ik vind het belangrijk om altijd te streven naar het beste resultaat mogelijk. Dat probeer ik te doen op een manier waarbij ik het welzijn van honden kan verbeteren en mensen gelukkiger kan maken met hun hond.

 

De naam ORTHROS is geinspireert op een waakhond uit de Griekse mythologie. Hij was een tweekoppige hond met een slangen staart, die het rode vee van Greyon bewaakte op het eiland Eryteia.

 Motieven

Door de jaren heen is mijn liefde voor honden en het trainen van honden ontzettend gegroeid. Maar met deze ervaring heb ik ook gemerkt dat het niet altijd even zuiver loopt binnen de kynologische wereld. Meerdere keren ben ik teleurgesteld door andere trainers en zogenaamde professionals. Dit heeft me ertoe gedreven mezelf te ontwikkelen binnen de kynologie, en mijn opgedane kennis te delen.

 

Het ondermaatse kennis- en vaardigheidsniveau van de zogenaamde ''experts'' is iets waar ik mij doorlopend aan stoor, door het directe negatieve effect dat het heeft op ons allemaal. Het uitblijven van, door de overheid, verplichte opleidingen voor trainers zorgt voor veel kaf tussen het koren. Hierdoor ligt ook het niveau van de honden eigenaren helaas vaak laag. Om dit te verhogen, en daarmee de veiligheid en betrouwbaarheid van eigenaar en hond in onze samenleving  te verbeteren, wil ik betaalbare en toepasbare hondentraining aanbieden.

 

Niet iedereen kan of wil een hond trainen. Veel mensen kunnen misschien wel een hond gebruiken voor bewaking en bescherming. De huidige waakhonden kunnen vaak niet in huis en de huishonden zijn niet betrouwbaar als waakhond. De huidige getrainde honden die deze taak aankunnen zijn onnodig duur, en moeilijk op de persoon af te stemmen. Voor mensen die niet de tijd, mogelijkheid of vaardigheden hebben om een goede betrouwbare hond te trainen, wil ik graag een hond trainen die helemaal aansluit bij de wensen. Zo kan iedereen een betrouwbare waakhond bezitten.