meer informatie

training & therapie

Veel mensen ervaren problemen met hun hond. Van trekken aan de lijn tot agressie naar honden en mensen.  De meeste mensen weten niet dat veel trainers en therapeuten slecht of niet opgeleid zijn. Deze lossen de problemen daarom maar beperkt of niet op. Wanhopig grijpen mensen naar wrede correctie middelen zonder op de hoogte te zijn van mogelijke schade aan het welzijn van de hond.  Ik ben opgeleid bij Aeres Barneveld, het enige door de overheid erkende opleidingsinstituut voor kynologie.

Samen onderzoeken we het probleem van de hond en maken we een plan voor de oplossing. Bijna alles is mogelijk. Onder bepaalde voorwaarde is het mogelijk om training te krijgen op basis van ''no cure, no pay''.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.


dual purpose honden

Voor de prijs van een goed alarm systeem kan Orthros voor u een hond leveren die huis & haard met zijn leven zal beschermen en een liefdevolle aanvulling is voor uw gezin. Een getrainde "dual purpose" hond kan dienen als waak hond, en is betrouwbaar als huis hond.

Veel mensen kunnen in een huiselijke of zakelijke omgeving een waakhond gebruiken. Als deze waakhond ook betrouwbaar is in de omgang, biedt dit veel mogelijkheden. Hij mag immers niet zomaar mensen bijten, en moet luisteren als het er op aan komt.

Veel mensen hebben niet de vaardigheden, tijd of mogelijkheid om zelf zo'n hond te trainen. De huidige generatie dual purpose en personal protection honden zijn haast onbetaalbaar. Ook is het niveau van de honden zo hoog dat dat welzijn van de honden in de weg gaat staan. Men kan het simpelweg niet voldoende toepassen en de hond de prikkels bieden die nodig zijn voor fysiek en mentaal welzijn.

Door het leveren van volledig naar de wensen van de eigenaar getrainde dual purpose honden, voor een goede prijs, word het voor iedereen bereikbaar.

Levering  van de hond en de na zorg kan, zo goed als, overal ter wereld plaats vinden.  Orthros past zich aan naar uw wensen. Bijna alles is mogelijk. Schroom niet contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.


hoog risico rassen

De gemeente kan vanaf februari 2018 eigenaren van hoog risico rassen verplichten deel te nemen aan een gedrags-cursus. En mogelijk andere maatregelen, zoals een aan-lijn verplichting en muilkorf, dit verschilt van gemeente tot gemeente.

Orthos geeft training en theorie les, specifiek voor eigenaren van deze honden. Het word helemaal  aangepast aan uw situatie en wensen.  Van kleine opfris les, gericht op ethiek en kennis, tot volledige gedrags-rehabilitatie als u al problemen ervaart.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

*De details van deze regels verschillen sterk van gemeente tot gemeente. Raadpleeg uw eigen gemeente voor de specifieke regelgeving.manier van werken

Iedere combinatie van hond en eigenaar is uniek en zal daarom ook op een unieke manier worden behandeld. Het uitgangspunt is de wens van de klant. 

 

Training & therapie:

Tijdens de eerste sessie wordt het het probleem en het eind doel vast gesteld. Ook bespreken we een stukje theorie met de nadruk op ethiek en algemene kynologie. Daarna stellen we samen een plan op, afgestemd op wat u als eigenaar wil en kan.

In het trainings-proces wordt veel aandacht besteed aan de theorie achter de praktijk. Het trainen kan, zo goed als, overal plaats vinden. 

Bij de laatste sessie word getoetst of het beoogde eind doel behaald is.

  

kant & klare "dual purpose" honden"

Door middel van een intake gesprek worden uw wensen in kaart gebracht.

Nadat we samen een beeld hebben van wat de perfecte hond is voor uw situatie gaat ORTHROS voor u een hond uitzoeken en trainen.

Tegelijk met de training van de hond krijgt u, als nieuwe eigenaar, de nodige instructie voor een juiste omgang met de hond. De aflevering van de hond kan, zo goed als, overal ter wereld plaats vinden. Op locatie krijgt de eigenaar  instructie samen met de hond. De duur hiervan hangt af van de hond en het niveau van de eigenaar.

 

Schroom niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.